Medlem

Layout – ombyggnation Västra

18 december, 2020

Måndagen den 2/11 påbörjades arbetet med att förbättra bunkrar och greenområden på Västra banan helt enligt plan. Till nästa säsong kommer hål 1, 2, 3, 7 och 17 ha genomgått förändringar i design och layout av bunkrar och vissa greenområden. På vissa ställen kommer det satt skapas avrinningsytor som ökar spelbarheten och förhindrar vattenansamlingar. Vi gjuter bunkrarna och skapar bunkrar som är vackra, hållbara, enklare att underhålla och harmoniserar med varandra över hela bansträckningen. Som spelare skall man vara trygg i att bunkrarna har samma karaktär och egenskaper. Vi kommer självklart passa på att göra andra förbättringar på bana, ex tees med det material som blir över när vi gräver och justerar i bunkerområden. Nedan presenterar vi layouten för pågående ombyggnation.


Greenområde 1.
Här tar vi bort den främre bunkern och skapar två mindre greenbunkrar närmare green, för ett lite tightare inspel.
Den bakre bunkern tas bort och ersättas med en gräsbelagd uppsamlings- och avrinningsyta.


Greenområde 2.
Bunkern tas bort helt och hållet till förmån för en större avrinningsyta, som sträcker sig från vägen ovanför greenområdet ned till sjön. Syftet är att skapa fler spelmöjligheter med risk/reward och samtidigt leda vatten från green ned mot sjön.


Greenområde 3.
Här ändrar vi layout och storlek på greenbunkern. Utöver det flyttas vägen upp i slänten till vänster, i syfte att att skapa mer spelyta framför green och till vänster om bunkern.

Greenområde 7.
Även här kommer vi att ta bort bunkern och istället ersätta den med en uppsamlingsyta/gräsbunker, detta kommer att öka spelbarheten på den högra sidan om green. 

Greenområde 17.
Här tar vi bort den bakre bunkern och skapar istället en gräsbelagd uppsamlingsyta.
Ambitionen är att skapa känslan av en ”infinity-green” där man upplever att greenfeen fortsätter ut i vattnet. Därför röjer vi upp i växtligheten bakom green.
Den högra bunkern byggs om och hela området till höger kommer att bli mer spelvänligt.
Utöver det kommer vägen att få en ny layout och ”gömmas” för att skapa ett vackrare greenområde.

Senaste nytt

Nyheter

Köp Isabergs frön!

Med rätt grejer och lite arbete kandu få golfbanekvalité! Kom in på kansliet och köp samma produkter som gör att våra gräsytor håller toppklass. Behöver

Läs mer »
Nyheter

Regelvandring

Tisdagen den 26 april inbjuder vi till en regelvandring ca 1,5 tim. Vi träffas kl: 18.00 utanför klubbhuset och går igenom olika regelsituationer på banan.

Läs mer »
Nyheter

Nytt pliktområde

På västra banan har slänten mellan hål 6 och 7 nu blivit ett pliktområde. Lättnad ges enligt regel 17:1 eller vid skylten som markerar referenspunkt

Läs mer »

Väderprognos

Isaberg Golfklubb

4°C
Clear sky
tisdag
68.6454%
02:36
Min: 4°C
992
19:25
Max: 13°C
NNW 1 m/s
tisdag
13°C
4°C
onsdag
19°C
5°C
torsdag
24°C
10°C
fredag
18°C
9°C
lördag
13°C
8°C

Banorna öppna!
Hål 12-13 Västra stängda för renovering.

Vinterbanan stängd tillsvidare p.g.a. blöta förhållanden