Isaberg Golfklubb Logo
Medlem

Layout – ombyggnation Västra

18 december, 2020

Måndagen den 2/11 påbörjades arbetet med att förbättra bunkrar och greenområden på Västra banan helt enligt plan. Till nästa säsong kommer hål 1, 2, 3, 7 och 17 ha genomgått förändringar i design och layout av bunkrar och vissa greenområden. På vissa ställen kommer det satt skapas avrinningsytor som ökar spelbarheten och förhindrar vattenansamlingar. Vi gjuter bunkrarna och skapar bunkrar som är vackra, hållbara, enklare att underhålla och harmoniserar med varandra över hela bansträckningen. Som spelare skall man vara trygg i att bunkrarna har samma karaktär och egenskaper. Vi kommer självklart passa på att göra andra förbättringar på bana, ex tees med det material som blir över när vi gräver och justerar i bunkerområden. Nedan presenterar vi layouten för pågående ombyggnation.


Greenområde 1.
Här tar vi bort den främre bunkern och skapar två mindre greenbunkrar närmare green, för ett lite tightare inspel.
Den bakre bunkern tas bort och ersättas med en gräsbelagd uppsamlings- och avrinningsyta.


Greenområde 2.
Bunkern tas bort helt och hållet till förmån för en större avrinningsyta, som sträcker sig från vägen ovanför greenområdet ned till sjön. Syftet är att skapa fler spelmöjligheter med risk/reward och samtidigt leda vatten från green ned mot sjön.


Greenområde 3.
Här ändrar vi layout och storlek på greenbunkern. Utöver det flyttas vägen upp i slänten till vänster, i syfte att att skapa mer spelyta framför green och till vänster om bunkern.

Greenområde 7.
Även här kommer vi att ta bort bunkern och istället ersätta den med en uppsamlingsyta/gräsbunker, detta kommer att öka spelbarheten på den högra sidan om green. 

Greenområde 17.
Här tar vi bort den bakre bunkern och skapar istället en gräsbelagd uppsamlingsyta.
Ambitionen är att skapa känslan av en ”infinity-green” där man upplever att greenfeen fortsätter ut i vattnet. Därför röjer vi upp i växtligheten bakom green.
Den högra bunkern byggs om och hela området till höger kommer att bli mer spelvänligt.
Utöver det kommer vägen att få en ny layout och ”gömmas” för att skapa ett vackrare greenområde.

Senaste nytt

Nyheter

KM-helg 10-11 augusti

Välkomna till KM-helg 2024! KM 2024 spelas över tre rundor varav de första två även räknas som Ålders-KM. Om ni ska deltaga i både KM

Läs mer »
Nyheter

Parkeringsmatchen

Klicka här för att se lottningen Regler och genomförande: Bana: Matcherna kan spelas på Östra eller Västra banan, deltagarna bestämmer själva. Kan de ej komma överens

Läs mer »

Väderprognos

Isaberg Golfklubb

15°C
Clear sky
måndag
92%
04:27
Min: 14°C
984
21:52
Max: 17°C
SSW 2 m/s
måndag
17°C
14°C
tisdag
23°C
12°C
onsdag
18°C
15°C
torsdag
20°C
14°C
fredag
22°C
13°C