Medlem

Vad gäller för tävlingar från 1 Juni?

25 maj, 2021

Tävlingar kommer att kunna genomföras från och med 1 juni under förutsättning att:

Den lokala arrangören bedömer att regionen där tävlingen spelas inte har råd och rekommendationer som förhindrar att tävlingen genomförs.
Inga nya råd och rekommendationer kommer från RF, FHM eller Regeringen som gör att tävlingsverksamheten inte kan starta.
Tävlingarna genomförs inom ramen för de tillfälliga kompletterande tävlingsvillkoren.

Det innebär att tävlingsledningen ska säkerställa att tävlingen genomförs:

  • Så att deltagarna i alla sammanhang alltid har möjlighet att hålla ett avstånd på minst två meter till närmaste person så att risken för smittspridning minimeras,
  • Med information till deltagarna om hur smittspridning kan undvikas
  • Med information till deltagarna om den enskilde spelarens ansvar.

Dessa är de viktigaste förändringarna i de tillfälliga kompletterande tävlingsvillkoren:

  • Samtliga tävlingar ska spelas enligt ordinarie Regler för golfspel. För att en rond ska vara handicapgrundande – oavsett om det är en tävlings- eller sällskapsrond – måste den också spelas enligt ordinarie Regler för golfspel.
  • De Covidrelaterade undantagen till golfreglerna försvinner därmed från och med 1 juni. Det innebär att krattor ska tillbaka, ingen lägesförbättring i bunkrar, hålet får inte längre göras grundare, det är valfritt att ta ur flaggstången och resultathantering ska följa regel 3.3b.
  • Start från flera tee (inklusive kanonstart) samt samlingar (informationsmöten, prisutdelningar med mera) är tillåtna så länge deltagarna har möjlighet att hålla två meters avstånd till varandra. Samlingar bör i möjligaste mån hållas utomhus.
  • Publik tillåts med upp till 100 personer på anläggningar utan anvisad sittplats och upp till 500 personer vid tävlingar med anvisad sittplats. Deltagare och nödvändiga funktionärer räknas inte som publik.
  • Inga specifika riktlinjer avseende måltider i tävlingsvillkoren. I restaurangen gäller de allmänna Covid-19-reglerna för restaurangverksamhet.

Med detta hoppas vi att den veckovisa uppdateringen kan upphöra i denna form men vi uppmanar er att hålla er uppdaterade på

https://golf.se/corona-tavling

Senaste nytt

Nyheter

Segare i div 1 D50

Stort grattis för segern i Smålandsserien div 1 D50! Serien bestod av 11 lag och vi vann med 12slag över Sand GK. Laget består av:

Läs mer »
Tjejkommittén

Happy4Ladies 26 sep

Happy 4 Ladies för tjejer/damer Söndagen den 26 september, shotgun start kl: 9:30. Tävlingen spelas som ett fyrmannalag, fyrboll poängbogey med anmälan i lag. Poängen

Läs mer »
Tjejkommittén

Ladiesgolfen startar igen

Från och med förra veckan startades Ladiesgolfen ingen efter semesteruppehåll. Från och med nästa vecka torsdag (2 sep) startar vi vid kl:17:00. Detta för att

Läs mer »

Väderprognos

Isaberg Golfklubb

10°C
Overcast clouds
måndag
87.0697%
05:01
Min: 10°C
989
16:46
Max: 16°C
SE 5 m/s
måndag
16°C
10°C
tisdag
12°C
10°C
onsdag
11°C
10°C
torsdag
14°C
10°C
fredag
11°C
8°C