Medlem

Vad gäller för tävlingar från 1 Juni?

25 maj, 2021

Tävlingar kommer att kunna genomföras från och med 1 juni under förutsättning att:

Den lokala arrangören bedömer att regionen där tävlingen spelas inte har råd och rekommendationer som förhindrar att tävlingen genomförs.
Inga nya råd och rekommendationer kommer från RF, FHM eller Regeringen som gör att tävlingsverksamheten inte kan starta.
Tävlingarna genomförs inom ramen för de tillfälliga kompletterande tävlingsvillkoren.

Det innebär att tävlingsledningen ska säkerställa att tävlingen genomförs:

  • Så att deltagarna i alla sammanhang alltid har möjlighet att hålla ett avstånd på minst två meter till närmaste person så att risken för smittspridning minimeras,
  • Med information till deltagarna om hur smittspridning kan undvikas
  • Med information till deltagarna om den enskilde spelarens ansvar.

Dessa är de viktigaste förändringarna i de tillfälliga kompletterande tävlingsvillkoren:

  • Samtliga tävlingar ska spelas enligt ordinarie Regler för golfspel. För att en rond ska vara handicapgrundande – oavsett om det är en tävlings- eller sällskapsrond – måste den också spelas enligt ordinarie Regler för golfspel.
  • De Covidrelaterade undantagen till golfreglerna försvinner därmed från och med 1 juni. Det innebär att krattor ska tillbaka, ingen lägesförbättring i bunkrar, hålet får inte längre göras grundare, det är valfritt att ta ur flaggstången och resultathantering ska följa regel 3.3b.
  • Start från flera tee (inklusive kanonstart) samt samlingar (informationsmöten, prisutdelningar med mera) är tillåtna så länge deltagarna har möjlighet att hålla två meters avstånd till varandra. Samlingar bör i möjligaste mån hållas utomhus.
  • Publik tillåts med upp till 100 personer på anläggningar utan anvisad sittplats och upp till 500 personer vid tävlingar med anvisad sittplats. Deltagare och nödvändiga funktionärer räknas inte som publik.
  • Inga specifika riktlinjer avseende måltider i tävlingsvillkoren. I restaurangen gäller de allmänna Covid-19-reglerna för restaurangverksamhet.

Med detta hoppas vi att den veckovisa uppdateringen kan upphöra i denna form men vi uppmanar er att hålla er uppdaterade på

https://golf.se/corona-tavling

Senaste nytt

Nyheter

Resultat kval 1 CJN-cupen

Första deltävlingen för CJN-cupen på Östra banan 19/5 2022 Ingemar Söderberg 69 Håkan Magnusson 70 Tage Haraldsson 70 Mats Pettersson 71 Rein Timmer 71 Lars

Läs mer »

Väderprognos

Isaberg Golfklubb

19°C
Few clouds
söndag
60%
02:03
Min: 16°C
987
20:09
Max: 28°C
S 2 m/s
lördag
28°C
16°C
söndag
30°C
15°C
måndag
31°C
16°C
tisdag
22°C
13°C
onsdag
23°C
11°C

Vinterbanan stängd tillsvidare p.g.a. blöta förhållanden